Over ons

Hoewel ik er alleen aan begon is er inmiddels een groeiend aantal mensen zo gek eraan mee te werken! Even voorstellen:

Mijn naam is Anabella Meijer en ik werk als visueel consultant. Dit betekent in de praktijk dat er bij saaie bijeenkomsten veel mensen tekeningetjes zitten te maken, maar dat ik de enige ben die ervoor betaald krijgt.

Complexiteit omzetten in aantrekkelijke tekeningen en verhalen, dat doe ik aan de lopende band. Daarnaast houd ik me al drie jaar bezig met psychologie en communicatie rond klimaatverandering. Want dit is mijn overtuiging:

Voor de energietransitie...
moeten we eerst zélf in transitie.

Ik ben dit boek gaan maken omdat ik het een en ander weet over persoonlijke transities en hoe je daar krachtig uit komt. Zoals die van mezelf: van werkloze, gedeprimeerde architect tot ondernemende striptekenaar! Ik neem, naast het initatief voor het boekconcept, hoofdstukken 2 & 3 voor mijn rekening: psychologie en stripverhalen. 

 

Kanai is.... mijn alter ego. Die getekende versie van mij zul je wel meer tegenkomen hier en daar. Bekijk mijn werk op www.kanai.nl. 


meet the team!

 

Na de klimaattop in Parijs eind 2015 ben ik begonnen met bloggen over klimaatpsychologie. In 2017 begon ik écht aan het boek. Begin 2018 heb ik drie maanden vrijgenomen om aan het boek te werken. Halverwege kwam ik echter tot de conclusie:

Dit gaat nooit lukken. Niet dit jaar. Niet in mijn eentje.

En dus besloot ik hulp te vragen. En de hulp, die kwam. Dit zijn de kanjers die hun vertrouwen en véle uren hebben geplaatst in dit belachelijk ambitieuze project! 

 
 
rolf-schuttenhelm-wetenschapsjournalist.png

Rolf Schuttenhelm | Klimaatwetenschap

Hallo. Ik heet Rolf Schuttenhelm en ben naast bomenknuffelaar een in klimaatverandering gespecialiseerde wetenschapsjournalist. Dat was ik nooit geworden als ik niet ook zelf een “Elfstedenkruis-in-een-laatje-moment” had gehad (zie hoofsdtuk 1 van het boek). De mijne was in september 2005, toen mijn zus me een toevallig mailtje stuurde over de toenmalige staat van het Noordpoolijs: “Dit is erg he, Rolf?”

Die zomer was het oppervlak van het zee-ijs rond de Noordpool ‘opeens’ 23 procent geslonken, geslonken ten opzichte van 1979, het begin van structurele satellietmetingen. Wat? Dat is bijna een kwart! 

Aardwetenschappen zijn vaak gericht op reconstructies, het verleden, ook klimatologisch. Duizend jaar is het knipperen van een ooglid. Maar déze klimaatverandering is anders. Deze gaat veel sneller. Dit is onbekend terrein.

Letterlijk de dag na die e-mail begon ik met lezen en schrijven – en het onderwerp liet me nooit meer los. Zo leerde ik bestsellerstriptekenaar, ideeënmachine en volleerd klimaat-EHBO’er Anabella kennen, jaren later, op een weekend voor mensen die er wat aan willen doen. Want klimaatverandering is ook een keuze. Zoveel van de toekomst ligt nog open. En wat ons daarbij kan helpen, is een écht goed boek!

 
Foto's_Hille Takken_____KB-5102.jpg

Hille Takken |
Human interest

Had ik maar hulp gehad toen ik een klimaatdepressie kreeg! Kan ook best zijn dat ik een gegeneraliseerde depressie had waarvan weltschmerz maar een onderdeeltje was, en daarvan was klimaat dan weer het allergrootste stuk. En schrijnende ongelijkheid en onrecht, die ook. En racisme, slavernij, oneerlijke handel, schofterige behandeling vluchtelingen, kindermishandeling, wapenhandel, bijensterfte. Ik zei nog: don’t get me started.

Ik schrijf wel eens voor NRC Handelsblad en voor Oneworld, meestal over human interest of over duurzame ontwikkeling, maar zelden over beide tegelijk. Beide interesses komen samen in klimaatpsychologie, het onderwerp dat ook mijn werkvriendin Anabella Meijer bezighoudt ;-) En dan komt het er ook nog eens veel goede energie af van haar project!

Daarom dus werk ik mee aan Eerste Hulp bij Klimaatverandering. Ik schrijf interviews voor lezers met een (dreigende) klimaatdepressie die zich graag willen laven aan mijn inspirerende teksten (hoofdstuk 4). Daar ben ik goed in, al zeg ik het zelf.

Wil je dat ook leren of verder nog iets over mij weten, kijk even op www.inspirerendeteksten.nl

 
neza-portret3_orig.jpg

Neža Krek |
Transformatie

I'm a Slovenian who landed in The Netherlands in search of knowledge and never left. My passion for designing and facilitating transformative group processes offered me new perspectives on how to build a purpose-centered business, truly collaborate, learn deeply, consciously build a career, and teach that in a judgment free zone.

Somewhere along the way I decided to stop teaching Spanish and Sociology in the formal educational system, only to create my own learning playground where I dedicate my efforts to teaching curious women how to design a career that fits who they truly are.

A world, where learners are detectives of their own story, where reflection is a kind place of self-acceptance and where action is fun. In one of my programs, I met Anabella. Magic happened!

And now you can read the fruit of two adult children playing in the sandbox of imagination in service of the way we would like to see change happen in the world. Yes, we are talking about chapter 5 of this awesome book. The chapter about finding your superpowers. Happy playing!

Read more about me and my work at www.nezakrek.com

 
1_portretfoto_jeroenvanderwielenkopie.jpg

Ruben Stellingwerf |
Design 

Ik ben sinds 4 jaar werkzaam als grafisch en visueel ontwerper onder de naam: Rubenst. Naast ontwerpwerk in opdracht initieer ik ook eigen ontwerp-projecten.

Met het project Voorwaarts Mars won ik de ArtEZ Academieprijs in 2014. Voorwaarts Mars is een alfabet gebaseerd op de loopbewegingen van muziekkorpsen. Graag breng ik op die manier de culturele traditie van muziekkorpsen op een andere wijze in beeld, om zo het stoffige imago er van af te schudden.

Het is mijn passie om vorm en inhoud aan elkaar te verbinden. Op die manier ontwikkel ik betekenisvolle ontwerpen waarin het concept centraal staat. Graag draag ik als ontwerper bij aan een betere en duurzamere wereld. Zo doende kwam ik in contact met Anabella. Haar positieve en geestige insteek waarmee zij zo’n ongrijpbaar onderwerp als klimaatverandering aankaart spreekt mij erg aan. Dit boek is hard nodig om mensen op een leuke manier informeren en tegelijkertijd de urgentie van het klimaatprobleem en de menselijke impact op onze planeet, aan te kaarten.

Bekijk mijn werk op www.rubenst.nl