niet bekend van Dwdd

Maar wel de dag na de lancering een spread in Trouw, 4 stippen in NRC en waar we het meest trots op zijn: een bést positieve recensie van het Reformatorisch Dagblad! Nee, aan media aandacht geen gebrek.

 

1.6.2-GAME-OVER.jpg

Reformatorisch Dagblad

27 augustus 2019 | Michiel Kerpel

"„Pas op! Dit boek kan een onverwacht positief effect hebben!” waarschuwt de achterflap van ”Eerste hulp bij klimaatverandering”. Daar is geen woord van gelogen. Het positieve effect bestaat allereerst daaruit dat het boek –zowel voor de kenner als voor de leek– leuk is om te lezen. Bijna de helft van het aantal bladzijden is ingeruimd voor cartoons en stripjes. Deze kleurige illustraties schetsen de problemen en de oplossingen soms zeer kernachtig. […]De losse stijl van het boek heeft een keerzijde. Grof taalgebruik en bastaardvloeken komen regelmatig voor en de strips zijn soms over het randje."

> Lees het artikel


2.8_ask-the-devil.jpg

Nederlands Dagblad

19 juli 2019 | Sophia Geuze

Een mooi open gesprek over duurzaamheid, compassie, humor en leren van het Christendom.

“Als je onderdeel bent van iets groters ben je bereid offers te brengen. Vanuit het christendom neem ik mee om compassie voor de ander en jezelf te hebben zonder dat dat je vrijwaart van eigen verantwoordelijkheid.’ [...]. We hebben vrijheid aan de ene kant en verantwoordelijkheid aan de andere.’

> Lees het artikel


IMG_20190624_131039.jpg

NRC

20 juni 2019 | Paul Luttikhuis

“Meijer liet de klimatologie over aan wetenschapsjournalist Rolf Schuttenhelm, die de lezer op een knappe en luchtige manier door ingewikkelde thema’s als infraroodstraling, koolstofbalans, zuurgraad van oceanen en klimaatmodellen loodst. Maar zijn ondertoon is allesbehalve luchtig. ‘Als wij doorgaan op de huidige voet, dan doen wij die +6 graden mogelijk in een eeuw – tweehonderd keer zo snel als wat een geoloog ontzettend snel noemt’, schrijft Schuttenhelm.”

Oordeel: 4 stippen!

> Lees het artikel


IMG_20190423_085556.jpg

Trouw - NRC - FD - De Telegraaf

drie maal eind april 2019

Ok, ok, we spelen een beetje vals. EHKBV stond niet zelf in de krant, maar het is toch wel erg tof om te melden dat de tekeningen van initiatiefnemer en illlustrator Anabella pontificaal in de krant hebben gestaan. Als onderdeel van de inkoppertjes actie ondernomen door Natuur & Milieu, Greenpeace en NVDE, onder andere.

7 nieuwe banen voor elke fossiel baan die verdwijnt.

Wie wil dat nou niet?!


IMG-20190619-WA0001.jpg

NBD biblion

10 april 2019 | S.E. van Zonneveld

NBD Biblion recenseert boeken en adviseert scholen en bibliotheken over aanschaf. En dat merkten we, bv. in de foto’s van fans die EHBKV aantroffen in de lokale bieb. Soms zelfs als “sprinter” (=populair!).

“De aanpak is uniek en vernieuwend, een mix van (uitgebreide) tekst en cartoons, ernst en humor. Het (volwassen) taalgebruik is luchtig, levendig en eigentijds, doorspekt met veel Engelse termen. Een vernieuwende benadering van het klimaatprobleem.”

> Lees de recensie


klimaatdebat_Haarlem.jpg

Haarlems dagblad

12 maart 2019 | Jacob van der Meulen

In de aanloop van het klimaatdebat die de Haarlemsde afdeling van de SP had georganiseerd, een kort interview waarin Anabella vertelt over haar visie op hoe humor het klimaatdebat kan verlichten.

> Lees het artikel


EenVandaag Avrotros | TV

27 februari 2019 | Carolien van den Heuvel

Een uitzending samen met de vrienden van KlimaatGesprekken. Anabella & EHBKV zijn te zien vanaf 2:16. "Je zet een stap buiten de deur en je veroorzaakt kinderarbeid, kanker en klimaatverandering. Wat kun je er nou als individu echt aan doen? Erover praten is een begin, maar dan wel op zo'n manier dat we elkaar niet de stuipen op het lijf jagen."

Kijk video hiernaast.


beeld_Eenvandaag-Radio_2.JPG

EenVandaag Avrotros | radio

In de rubriek “De Optimist”mocht Anabella aanschuiven om te vertellen waarom klimaatverandering ook leuk kan zijn. Met aan het eind een betoog over hoe meer humor en zelfrelativering ons gaan redden. Bést een grappig stukje radio, al vindt ze zelf.

> Luister het stukje hier terug, met beeld


Synergywoman.jpg

Down to Earth Magazine

15 december 2018 | Annemarie Opmeer

Klimaatactivisme kan zoveel aanstekelijker, dacht Anabella Meijer. Daarom bedacht ze Eerste Hulp Bij Klimaatverandering, een zelfhulpboek tegen klimaatpaniek.

En als je moet samenwerken met iemand die 15 keer per jaar de aarde omvliegt? “Dat is lastig, daar kan ik ook mee worstelen. Dan zeg ik misschien: ik ga waarschijnlijk Thailand nooit zien, want ik ga nooit meer vliegen. Dat is geen oordeel, maar die persoon kan de draadjes wel aan elkaar knopen. Die typetjes in mijn boek, waar mensen zich in kunnen herkennen, hebben ook allemaal mindere kanten. Sheila vindt zichzelf heel groen bezig, maar is eigenlijk erg egocentrisch. Yassin maakt zich zorgen, maar vindt reizen té belangrijk. Ik ga geen lulverhaal ophangen dat zoiets wel oké is. Het is namelijk wél belangrijk te laten zien waar je voor staat.” "

> Naar artikel


full_6-7f41501ddf49428166478457ed7b36d7.jpg

metro

11 december 2018 | Amarins de Boer

“Je wordt niet op de een of andere dag een klimaatheld, maar je kunt wel zelf beginnen.” Hoe, is heel persoonlijk, benadrukt ze. “Zolang je maar weet dat je niks móét. Het gaat erom wat jij wilt - en maak dat leuk.  Je kunt bij een regenton denken: moeilijk, moeilijk. Maar je kunt er ook een feestje van maken met je buren. Samen naar de winkel om die regenton te kopen, en na afloop gezellig barbecueën. Je bent er zelf bij hoe leuk je ’t maakt.”

> Naar artikel


BEELD-RADIO2.JPG

Spijkers met Koppen bnnvara | radio

8 december 2018 | Dolf Jansen en Felix Meurders

Aral en Anabella mochten bij Dolf Jansen aanschuiven.

“…Wat ik noem de “Quantum Mechanics of Fun”, een theorie wetenschappelijk bewezen door -ehm- mij. Dat is een theorie die gaat over dat als je dingen doet die je leuk vindt, die je motiveren, en die je heel goed kan, en dat kan iedereen, u heeft superpowers, u heeft superpowers, die gaan we inzetten, en dan wordt alles zo ontzettend leuk dat mensen naar je gaan kijken en denken “Fok. Ik wil ook wat met klimaatverandering”.

> Naar Uitzending gemist


Haarlems-Dagblad.jpg

Haarlems dagblad

8 december 2018 | Marlies Vording

Op een comfortabele stoel in een hippe koffiebar nipt Meijer van een vers sapje. “Wat doe je als iemand je duwt?”, vraagt ze al gebarend. “Precies, dan duw je terug.” Juist dat principe moet worden vermeden in klimaatdiscussies - of wat voor discussies dan ook - stelt ze. “Als je mensen in beweging wil krijgen, moet je met compassie te werk gaan” .

> Naar artikel


IMG_20181201_125857.jpg

trouw

1 december 2018 | Frank Straver

“Eerste hulp bij klimaatverandering’ is, zowel in opmaak als inhoud, uniek in zijn soort. Het boek valt te scharen in een piepjonge trend: die van een montere benadering van het klimaatprobleem. De bundel ‘The Drawdown’ met honderd CO2-oplossingen die onlangs uitkwam is er een voorbeeld van. Het dit jaar verschenen kinderboek ‘Palmen op de Noordpool’ slaagde er ook al in om de klimaatproblematiek met een kwinkslag te presenteren. De aandacht voor de psychologie rond klimaatoplossingen groeit.  “

> Naar artikel


EHBKV-sneakpeek-8.jpg

oneworld

26 Juni 2018 | Leonie Hosselet

“De opwarming van de planeet is niet bepaald een gespreksonderwerp in de categorie ‘gezellig’. Cartoonist en comedian in spe Anabella Meijer weet het als geen ander. “Vroeger ging ik continu met iedereen in discussie over de toestand van de wereld. Dat vonden mensen niet zo tof. Dus op een gegeven moment hield ik mijn mening maar voor me.”

> Naar artikel


 
krantenstapels.jpg