Wat vindt de kudde? Lees het hier :-)

 

vluchtgedrag-1.jpg

oneworld

26 Juni 2018 | Leonie Hosselet

“De opwarming van de planeet is niet bepaald een gespreksonderwerp in de categorie ‘gezellig’. Cartoonist en comedian in spe Anabella Meijer weet het als geen ander. “Vroeger ging ik continu met iedereen in discussie over de toestand van de wereld. Dat vonden mensen niet zo tof. Dus op een gegeven moment hield ik mijn mening maar voor me.”

> Naar artikel


IMG_20181201_125857.jpg

trouw

1 december 2018 | Frank Straver

“Eerste hulp bij klimaatverandering’ is, zowel in opmaak als inhoud, uniek in zijn soort. Het boek valt te scharen in een piepjonge trend: die van een montere benadering van het klimaatprobleem. De bundel ‘The Drawdown’ met honderd CO2-oplossingen die onlangs uitkwam is er een voorbeeld van. Het dit jaar verschenen kinderboek ‘Palmen op de Noordpool’ slaagde er ook al in om de klimaatproblematiek met een kwinkslag te presenteren. De aandacht voor de psychologie rond klimaatoplossingen groeit.  “

> Naar artikel


IMG-20181208-WA0006.jpg

Spijkers met Koppen - bnnvara

8 december 2018 | Dolf Jansen en Felix Meurders

“…Wat ik noem de “Quantum Mechanics of Fun”, een theorie wetenschappelijk bewezen door -ehm- mij. Dat is een theorie die gaat over dat als je dingen doet die je leuk vindt, die je motiveren, en die je heel goed kan, en dat kan iedereen, u heeft superpowers, u heeft superpowers, die gaan we inzetten, en dan wordt alles zo ontzettend leuk dat mensen naar je gaan kijken en denken “Fok. Ik wil ook wat met klimaatverandering”.

> Naar Uitzending gemist


Haarlems-Dagblad.jpg

Haarlems dagblad

8 december 2018 | Marlies Vording

Op een comfortabele stoel in een hippe koffiebar nipt Meijer van een vers sapje. “Wat doe je als iemand je duwt?”, vraagt ze al gebarend. “Precies, dan duw je terug.” Juist dat principe moet worden vermeden in klimaatdiscussies - of wat voor discussies dan ook - stelt ze. “Als je mensen in beweging wil krijgen, moet je met compassie te werk gaan” .

> Naar artikel


full_6-7f41501ddf49428166478457ed7b36d7.jpg

metro

11 december 2018 | Amarins de Boer

“Je wordt niet op de een of andere dag een klimaatheld, maar je kunt wel zelf beginnen.” Hoe, is heel persoonlijk, benadrukt ze. “Zolang je maar weet dat je niks móét. Het gaat erom wat jij wilt - en maak dat leuk.  Je kunt bij een regenton denken: moeilijk, moeilijk. Maar je kunt er ook een feestje van maken met je buren. Samen naar de winkel om die regenton te kopen, en na afloop gezellig barbecueën. Je bent er zelf bij hoe leuk je ’t maakt.”

> Naar artikel


Synergywoman.jpg

Down to Earth Magazine

15 december 2018 | Annemarie Opmeer

Klimaatactivisme kan zoveel aanstekelijker, dacht Anabella Meijer. Daarom bedacht ze Eerste Hulp Bij Klimaatverandering, een zelfhulpboek tegen klimaatpaniek.

En als je moet samenwerken met iemand die 15 keer per jaar de aarde omvliegt? “Dat is lastig, daar kan ik ook mee worstelen. Dan zeg ik misschien: ik ga waarschijnlijk Thailand nooit zien, want ik ga nooit meer vliegen. Dat is geen oordeel, maar die persoon kan de draadjes wel aan elkaar knopen. Die typetjes in mijn boek, waar mensen zich in kunnen herkennen, hebben ook allemaal mindere kanten. Sheila vindt zichzelf heel groen bezig, maar is eigenlijk erg egocentrisch. Yassin maakt zich zorgen, maar vindt reizen té belangrijk. Ik ga geen lulverhaal ophangen dat zoiets wel oké is. Het is namelijk wél belangrijk te laten zien waar je voor staat.” "

> Naar artikel

 
krantenstapels.jpg