#ehbkv - live is een lezing maar dan anders.

 
 

Het is een lezing.
Het is een comedyact.
Het is interactief, inspirerend en activerend.
Het is (leren) praten over klimaatverandering op een aantrekkelijke manier.

Wat gebeurt er als je klimaatverandering lardeert met cartoons en grappen? Dan krijg je dus EHBKV - Live. Deze onalledaagse lezing geeft je kennis en tools om aan de slag te gaan met aanstekelijk praten over klimaatverandering.  Op een energieke, inspirerende en bij vlagen hilarische manier. Daar zorgt de comedy wel voor! Ideaal voor bedrijfsfeesten, heidagen en droge energietransitie-avonden. 

Waarom doen?

  • Vertellen collega’s je maar niet over hun verre vliegvakantie?

  • Klikken je vrienden nooit op je posts over smeltende gletsjers?

  • Gaan familieleden passief-aggresief om met je klimaatgerelateerde eetgewoonten?

  • Of begin je er maar helemaal niet over?

  • En denk je zelfs je klimaatdiscipline maar aan de wilgen te hangen, omdat het toch geen barst uitmaakt?

In al deze gevallen kun je véél hebben aan
#EHBKV - live!

Het programma kan aangevuld worden tot een enerverend geheel, met een activerend intermezzo waarbij je aan de slag gaat met je eigen superpowers (want die heb je!) of een workshop "De kunst van een succesvol klimaatgesprek" (dat kan!). Als kers op de taart is er de muzikale invulling met klimaatcovers (die bestaan!). In samenwerking met career choice mentor Neza Krek, Stichting Klimaatgesprekken en duurzame singer-songwriter Florian Wolff. Vraag naar de mogelijkheden.

 
 

Wat anderen zeggen:

 
Nadat ik onder indruk was van Anabella’s visuele samenvatting van een workshop die ik vorig jaar gaf over klimaatsceptici, heb ik haar uitgenodigd voor het geven van een lunchlezing bij het PBL. Een groot succes. Veel collega’s kwamen kijken en luisteren naar haar eigenzinnige en vooral ook humoristische verhaal, vol met hilarische zelfkritiek. Ze weet met kennis van zaken over klimaatpsychologie in rake beelden en woorden uit te leggen wat wel en wat niet werkt als je spreekt met mensen over klimaatverandering. Maar haar talent ligt niet alleen op het gebied van klimaatverandering. Ieder bedrijf of instituut dat eens anders wil kijken naar de wijze waarop communicatie (ook) kan werken, moet haar zeker uitnodigen. Al was het maar om een keer te luisteren naar haar aanstekelijke verhaal.
— Bart Strengers, Beleidsonderzoeker klimaatverandering en biomassa, PBL

Ik word blij van Anabella haar positieve vibe en de tekeningen zijn erg herkenbaar en raken me.
— Joost Bennekers, MVO coordinator

Wat een leuke avond! Ik kom vaak naar avonden over duurzaamheid, maar dit was misschien wel de leukste!
— Bezoeker Pakhuis de Zwijger, EHBKV - live

Klimaatverandering, lekker eten en cartoons blijkt een geweldige combinatie te zijn. Een zeer geslaagde stand-up comedy act over een serieus onderwerp. Veel inspiratie opgedaan over hoe te communiceren over klimaatverandering.
— Wester Regelink, Trainee Dura Vermeer
Mag het alsjeblieft een beetje leuk zijn? Anabella Meijer was op het KNMI en dat hebben we geweten. Ze sprak op het afscheid symposium van de hoogleraar weer en klimaatmodellen.
Het KNMI is vooral verantwoordelijk voor de presentatie van de droge feiten van klimaatverandering. Maar als keer op keer warmte records gebroken worden. En als we keer op keer moeten melden dat de kans op een Elfstedentocht kleiner wordt, dan zakt de moed ons ook wel eens in de schoenen. En wat een mooi perspectief plaats je daar tegenover. Zowel wat betreft vorm als inhoud. Je hebt een unieke kijk op klimaatverandering. En een unieke kijk waar we veel van kunnen leren om één van de grootste uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Anabella, we hebben veel van je geleerd. Kom nog eens!
— Rubert Konijn, Strategic Business Manager KNMI

As the education manager of the interdisciplinary Minor Sustainable Development at Leiden University, I find that the new knowledge of the enormity and complexity of the sustainability challenges the world faces today weighs heavy on many of our students’ shoulders. Sometimes they have trouble holding their heads high. We invited Anabella to provide a talk that would inspire our students and help them see the opportunities to make the world a better place. Anabella did not disappoint! It proved to be a very entertaining and stimulating talk. On the big screen behind, her cartoons nicely and provocatively illustrated her story. Some good laughs and serious moments later, everyone walked out with a sense of inspiration to contribute to solving the sustainability challenges ahead.
I look forward to the cartoon book, and will certainly invite Anabella again next year to inspire more students to action!
— Ellen Cieraad, University Lecturer / Researcher at Leiden University
Mijn werk doen met fun, dat is mijn voornemen na Anabella’s story over cartoons en klimaatverandering. Verwacht een persoonlijk verhaal over hoe Annabella zich toch bezig ging houden met dit grote, ogenschijnlijk ongrijpbare issue klimaatverandering. Verwacht een grappig verhaal. En verwacht een positief verhaal dat mij aan het denken zette over wat mijn talent is en hoe ik dat kan inzetten in mijn werk voor een duurzamere wereld.
— Mayke Derksen, Adviseur bij RVO.nl in de rol van coördinator Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en LIFE-subsidie

Een masterclass in zelfrelativering
— Bart Jan Krouwel, mede-oprichter en eerste directeur Triodos Bank

Als je denkt aan klimaatverandering dan denk je misschien aan smeltende gletsjers en ijsberen, maar zeker niet aan cartoons en inspiratie. Dat is wel wat Anabella Meijer meeneemt als ze komt vertellen over haar boek ‘Eerste hulp bij Klimaatverandering”. De lezing brengt kennis over klimaatcommunicatie met een flinke dosis humor en een combinatie van woord en beeld die ontwapenend werkt. Een inspirerend verhaal over de weg vinden van machteloosheid en somberheid naar geïnspireerde actie rondom klimaatverandering.
— Peter Kasbergen, Founder / co-owner Public Cinema
klimaatfestival_Kanai.jpg
ecobesitas.jpg
IMG_20180202_163815.jpg